Heti kun pysähdytään filosofoimaan ja pohtimaan, elämä jatkaa liikuntaansa ja hetken todellisuus on menetetty

keskiviikko 29. elokuuta 2012

Colinin kursseja lokakuussa

Uusiseelantilainen Colin Sisson on henkilö jolta olen oppinut eniten siitä kuinka "vain olla sen kanssa mikä on"; kuinka havaita mahdollinen tiedostamaton vastustaminen joka saa meidät pakenemaan tätä hetkeä ja luonnollisen olemisen tilaa – ja kuinka vain olla myös tuon vastustamisen kanssa.

Tuo on suppea kuvaus hänen opetustensa koko "teoriaosuudesta", mutta siihen tiivistyy olennainen. Tosin käytännön harjoitus on etusijalla koska teoriat eivät toimi, ne vain viitoittavat tietä käytäntöön joka saa aikaan vaikutuksia. Sisäisen havainnoin harjoituksen lisäksi Colin on luonut lukuisia erilaisia, suoraan ytimeen osuvia harjoituksia eri workshopiensa yhteyteen. Kokemuksesta voin kertoa että ne eivät sisällä konfrontaatiota, haastamista tai "voimankäyttöä", eivätkä pyrkimystä itsen muuttamiseen paremmaksi vaan ainoastaan omien tiedostamattomien rajoitteiden tiedostamista, jolloin ne tippuvat pois.


Aiheesta riippumatta workshopit perustuvat aina yllämainittuun lähestymistapaan, jonka tarkoitus on oppia pois vanhoista ehdollistumista ja samastumiskohdista, sekä syventää sen kokemista keitä todellisuudessa olemme. Lokakuun lopussa olen lähdössä Puolaan vuosittaiseen neljän päivän "Working with Shadow"-workshopiin, jonka otsikko on tänä vuonna kihelmöivä "Who am I". Kaikki workshopit eivät kuitenkaan ole yhtä tiukkaa metafysiikkaa, vaan osa tähtää käytännöllisiin lähestymistapoihin eri elämänalueilla. Nyt täytyy harkita vakavasti saako kalenteriin sovitettua vielä toisenkin workshopin lokakuulle, kun sain viestin ystävältäni Jyriltä Tallinnasta: Colin vetää siellä kaksi päivää aiheesta The Inspired Leadership Program. Jos sinäkin olet kiinnostunut, ota yhteyttä suoraan Jyriin s-postilla: info@valge.org.

Klikkaamalla kuvaa pääset täysikokoiseen versioon ilmoituksesta osoitteessa www.valge.org.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti