Heti kun pysähdytään filosofoimaan ja pohtimaan, elämä jatkaa liikuntaansa ja hetken todellisuus on menetetty

keskiviikko 15. elokuuta 2012

Toinen toistemme opettajina – kirjaimellisesti

Ajatushautomo Demos Helsinki järjestää Helsingissä Koulufestivaalit! Vertaisoppimisen tapahtuma, koulu 2.0 tai tee-se-itse-koulu ovat joitakin määreitä mitä tästä kokeellisesta tapahtumasta on sanottu. Opettajaksi on saanut ilmoittautua kuka tahansa – ja mistä aiheesta tahansa – tapahtuman kotisivujen kautta, ja Demoksen kaavailema vapaan koulun monimuotoisuus alkaa näkyä päivän mittaisessa opetussuunnitelmassa.

Olen itsekin mukana pitämässä oppitunteja: vedän neljä kertaa 45 minuttin mittaisen tuokion otsakkeella ”Miksi tietoista läsnäoloa voi oppia vain itseltä?” Kyseinen termi liitetään yleensä mindfulnessiin mutta käytän sitä itse yleisterminä, noh, läsnäololle jossa ollaan tietoisia omasta ”olemuksensa kokonaisuudesta”. Mistä tietää onko tietoinen? Tule kuuntelemaan, opitaan asiasta lisää yhdessä!


Tarkka lukujärjestys taitaa tulla vasta tapahtumapäivälle, joka on lauantaina 25.8. Ensimmäiset oppitunnit alkavat 11:30 ja viimeiset 17:00, joten tuolla välillä on neljä mahdollisuutta osallistua oppitunnilleni – ja kymmenille muille niin paljon kuin vain ehtii! Festivaalipaikka on tyhjillään olevan Lapinlahden sairaalarakennus osoitteessa Lapinlahdentie 2 (lippujen hinnat ja tarkemmat festivaali-infot täältä).


Demoksen sivuilta: "Mitä jos kaikki tuntemasi ihmiset tulisivat samaan paikkaan opettamaan jotain, mitä he osaavat? Yksi opettaisi piirtämistä, toinen korttelijuhlien järjestämistä, kolmas villivihannesten tunnistusta, neljäs puhetaitoja ja viides ekologisen jalanjäljen keventämistä. Koska me kaikki osaamme jotakin sellaista, jota joku toinen haluaa oppia, järjestävät Demos Helsinki ja Helsingin Juhlaviikot 24.-26. elokuuta festarit, joilla osaaminen päästetään irti."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti